Under veckan som gick uppmärksammade Polismyndigheten allmänhet och folkvalda på den klanbaserade brottslighet som utgör ett direkt systemhot mot vår demokratiska stat och våra lokalsamhällen. Den efterföljande debatten fastnade typiskt nog i frågor om semantik och ordval.

Medborgerlig Samling har jobbat systematiskt med dessa frågor sedan partiet grundades. Vi har försökt sprida kunskap om klansamhällen, hederskultur och religiös extremism genom inbjudna föreläsare, debattartiklar och uppmärksamma andra aktörer som jobbar med frågan.

Värt att minnas är att alla var inte naiva eller okunniga i den tidigare debatten. Vi bemöttes bara med tystnad eller misstänkliggjordes när vi försökte belysa problemet innan det blev akut. Ett mönster som tyvärr tycks gå som ett spöke genom otaliga debatter om Sveriges samhällsproblem.

De politiker som skapat dagens problem kommer inte att lösa dem. De väljare som fortsätter att ge dessa politiker stöd bidrar till att Sverige inte lyckas lösa våra numera djupa problem. Det är dags för ett omtag så att vi kan ändra riktning på vårt framtida Sverige.

Välkommen att bli medlem redan idag!

Alla var inte naiva

Kommande evenemang