EU har expanderat långt bortom sin ursprungliga idé och har utvecklats till en pengaslukande bidragsmaskin. Parallellt med detta har vi sett en stadig ökning av EU:s makt och byråkrati. Detta överstatliga, nysocialistiska EU var inte vad det svenska folket röstade för när de valde att gå med. Om inte alternativet att lämna EU presenteras, riskerar Sverige att förlora alltmer makt till Bryssel.

För att säkra att Sverige får mer valuta för pengarna, måste vi ha större möjlighet att fatta egna beslut och undgå EU:s nysocialistiska politik. Medborgerlig Samling strävar efter en förändring av EU. Vi önskar återgå till den ursprungliga visionen där EU främjar frihandel och fred. Därför insisterar Medborgerlig Samling på en omförhandling av vårt EU-medlemskap, alternativt en folkomröstning.

I Europaparlamentet kommer MED att kämpa för att minska byråkratin och klåfingrigheten från Bryssel och återföra makten till Sverige, särskilt i de frågor där Sverige har bättre förutsättningar att hantera dem självt.

Håller du med? Rösta på Medborgerlig Samling i EU-valet den 9 juni.

Ändra EU eller lämna EU?

Kommande evenemang